Участь у першому Українському саміті вищої освіти Microsoft

    У рамках року освіти й інформаційного суспільства в Україні 25 травня 2011 року для представників провідних вищих навчальних закладів компанія "Майкрософт Україна" організувала та провела перший український саміт вищої освіти Microsoft.     Серед учасників заходу були присутні Перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України - Євген Миколайович Суліма, ректори та проректори українських й закордонних вузів, серед яких і директор Інституту вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету - Шклярук Катерина Семенівна, представники ІТ - компаній та ділової й спеціалізованої преси.
    Важливо зазначити, що під час виступу Євген Миколайович Суліма наголосив на актуальності і необхідності інтенсивного впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітню сферу.
    Також з доповідями виступили: генеральний директор "Майкрософт Україна" Дмитро Шимків; директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод; начальник Центру дистанційного навчання Академії державног управління при Президентові України Андрій Журавльов; директор Департаменту бізнес-рішень компанії "TechExpert" Олексій Сівер.
    Під час роботи саміту відбулися презентації актуальних для освіти продуктів та програм компанії Microsoft та її партнерів, демонстрація результатів упровадження ІКТ-рішень українськими та закордонними представниками ВНЗ, обговорювались стратегії розвитку вищої освіти за допомогою інноваційних технологій.
    Враховуючи активну зацікавленість як керівництва університету, так й інституту у вирішенні питань щодо інноваційного розвитку системи вищої освіти цікавим виявився досвід впровадження проектів інформатизації на платформі Microsoft у Російському державному торгово-економічному університеті. (РДТЕУ), з презентацією якого виступив проректор РДТЕУ - Олексій Аносов.
    Серед представлених на саміті технологій були: хмарні сервіси для освіти Live@Edu, розробницька платформа Azure, серверна платформа для освіти Windows MultiPoint Server 2011, автоматизовані системи тестування студентів, комунікаційні технології, які дозволяють економити на зв'язку, портальні рішення на базі SharePoint та багато інших.
    На нашу думку, співпраця з компанією "Майкрософт Україна" може підвищити конкурентоспроможність університету, а студенти слухачі й викладачі отримають професійні переваги.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.