Випуск магістрів 2023

22 грудня 2023 року ректор Державного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі урочисто вручив дипломи магістрів здобувачам другої вищої освіти за програмами: Міжнародне бізнес-адміністрування, Публічне управління та адміністрування, Управління закладами охорони здоров’я, Психологія, Економіка та безпека бізнесу, Облік і податковий консалтинг, Право - всього 62 випускникам, з яких 17 отримали дипломи з відзнакою.

Захисти випускних кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «магістр» за іншою спеціальністю

З 7 по 15 грудня 2023 року студенти Інституту  вищої кваліфікації успішно захистили випускні кваліфікаційні роботи на здобуття ступеня «магістр» за програмами: «Публічне управління та адміністрування», «Управління закладами охорони здоров’я», «Облік та податковий консалтинг», «Психологія», «Економіка та безпека бізнесу». 

Захист ВКР студентів програми подвійного дипломування «Міжнародне бізнес-адміністрування»

23 листопада під головуванням Президента Асоціації «Український національний комітет Міжнародної торгової палати» (ICCUkraine)» д.е.н., професора Щелкунова Володимира Ігоровича та членів комісії: д.е.н., завідувача кафедри світової економіки, гаранта освітньої програми «Міжнародне бізнес-адміністрування» Дугінець Ганни Володимирівни, д.е.н., професора Бая Сергія Івановича та директора Інституту вищої кваліфікації к.е.н. Бідюк Алли Миколаївни відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт студентів Інституту вищої кваліфікації міжнародної програми подвійного дипломування, спільної з Університетом імені Гульєльмо Марконі (Рим, Італія) https://www.gmuonline.org/en/ «International Master’s in Business Administration» (ІМВА) http://ivk.knute.edu.ua/mizhnarodne-biznes-administruvannia-imva.html
 

Державне замовлення НАДС

Інститутом вищої кваліфікації завершено виконання державного замовлення Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) у 2023 році щодо підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
 
Цього року реалізовано такі загальні короткострокові програми: «Управління змінами», «Запобігання корупції», «Комунікація та взаємодія», «Прийняття ефективних рішень в умовах змін», «Цифрова грамотність державних службовців», навчання за якими пройшли 648 державних службовців категорій Б та В.

 

Короткострокові програми з антикорупційної та антилегалізаційної політики для АРМА

Відповідно до виграних тендерів Інститут вищої кваліфікації у співпраці з кафедрою правового забезпечення безпеки бізнесу організував та провів 23–31 жовтня 2023 року навчання для працівників Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).
 
У розробці та реалізації спеціальних короткострокових програм «Антикорупційна, антилегалізаційна діяльність, етика публічної служби та забезпечення доброчесності» й «Антилегалізаційна діяльність як складова детінізації економіки» взяли участь:
 
 
 

 

 

Короткострокова програма для працівників Мінінфраструктури

Інститут вищої кваліфікації протягом серпня 2023 року на замовлення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України реалізує короткострокову програму «Європейська та євроатлантична інтеграція України. Адаптація законодавства України до права ЄС».

У рамках програми 150 працівників міністерства вивчатимуть такі теми:

  • Інституційні засади функціонування Європейського Союзу.
  • Спільний ринок як основа функціонування ЄС. Політики ЄС.
  • Розвиток відносин України з Європейським Союзом.
  • Відносини Україна-НАТО в контексті української та європейської безпеки.
  • Наближення законодавства України до acquis ЄС.
  • Забезпечення права та доступ до публічної інформації.
  • Інформаційна безпека. Кібербезпека. Захист даних.

Професійна (сертифікатна) програма для новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України

   

Інститутом вищої кваліфікації в Апараті Верховної Ради України 26 червня 2023 року розпочато заняття з підвищення кваліфікації за спеціальною професійною (сертифікатною) програмою для державних службовців – новопризначених працівників Апарату ВРУ. 

Навчання проходитиме в очно-дистанційному форматі: дистанційна частина передбачає проходження курсу на навчальній онлайн-платформі Апарату ВРУ, а очна – заняття у непленарні дні сесійної роботи Верховної Ради України.

XIV Міжнародний бізнес-форум «Проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні: виклики воєнного часу»

У Державному торговельно-економічному університеті 23 березня 2023 р. у дистанційному форматі відбувся V Міжнародний бізнес-форум «ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ: ВИКЛИКИ ВОЄННОГО ЧАСУ» (організатор –  Інститут вищої кваліфікації).

Відкриваючи бізнес-форум, ректор університету Анатолій Антонович Мазаракі  підкреслив, що інноваційний розвиток можливий лише завдяки поєднанню зусиль науки, освіти і бізнесу, а використання інновацій є ключовим чинником ефективності українського бізнесу.

Учасників бізнес-форуму привітали Юлія Свириденко, Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України, та Олексій Шкуратов, заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції.

Випуск магістрів Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ

Урочиста церемонія вручення дипломів магістрів 59 випускникам (14 – з відзнакою) Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ, які здобули освіту за іншою спеціальністю, відбулась 22 грудня 2022 року в залі засідань без світла, але в максимально теплій та дружній атмосфері.