Професійна (сертифікатна) програма для новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України

   

Інститутом вищої кваліфікації в Апараті Верховної Ради України 26 червня 2023 року розпочато заняття з підвищення кваліфікації за спеціальною професійною (сертифікатною) програмою для державних службовців – новопризначених працівників Апарату ВРУ. 

Навчання проходитиме в очно-дистанційному форматі: дистанційна частина передбачає проходження курсу на навчальній онлайн-платформі Апарату ВРУ, а очна – заняття у непленарні дні сесійної роботи Верховної Ради України.

Під час навчання планується розглянути низку тем (модулів), а саме: «Європейська інтеграція України. Угода про асоціацію України з Європейським Союзом»,«Бюджетний процес та парламентський контроль щодо реалізації бюджетної політики в Україні», «Економіка і врядування», «Забезпечення діяльності Верховної Ради України», «Практика опрацювання звернень громадян і запитів на публічну інформацію у Верховній раді України», «Міжнародні зв’язки та міжнародна діяльність Верховної Ради України», «Особливості проходження державної служби в Апараті Верховної Ради України», «Мистецтво публічного виступу. Ораторське мистецтво», «Запобігання корупції та декларування доходів», «Професійна етика державного службовця. Діловий та службовий етикет», «Ділове українське мовлення», «Соціально-психологічні аспекти професійної діяльності в державному управлінні».

До проведення занять будуть залучені викладачі Державного торговельно-економічного університету:

Дугінець Ганна Володимирівна – завідувач кафедри світової економіки, доктор економічних наук, професор;

Дубовик Тетяна Віталіївна – професор кафедри журналістики та реклами, доктор економічних наук;

Миронець Сергій Миколайович – завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор;

Міщенко Анна Михайлівна – кандидат політичних наук, доцент кафедри філософії, соціології та політології;

Уманців Юрій Миколайович – професор кафедри економічної теорії та конкурентної політики, доктор економічних наук.

Частину тем буде висвітлено керівниками структурних підрозділів, досвідченими фахівцями Апарату Верховної Ради України, які поділяться своїми знаннями та особистим досвідом щодо особливостей роботи в Апараті.

Після успішного завершення навчання державні службовці отримають відповідні сертифікати.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.