Випуск магістрів Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ

Урочиста церемонія вручення дипломів магістрів 59 випускникам (14 – з відзнакою) Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ, які здобули освіту за іншою спеціальністю, відбулась 22 грудня 2022 року в залі засідань без світла, але в максимально теплій та дружній атмосфері.

Новий замовник - Міністерство інфраструктури України

Інститутом вищої кваліфікації 28 липня – 5 серпня 2022 року реалізовано професійну (сертифікатну) програму для нового замовника – Міністерства інфраструктури України.
 
 
Участь у програмі взяли 94 державних службовців категорій «Б», «В» міністерства, які опанували основні підходи і концепції лідерства; принципи та правила прийняття управлінських рішень,  ефективної комунікації, комунікативних технологій  та психологічних умов і механізмів їх забезпечення; механізмів управління змінами; принципів управління персоналом та командної роботи у діяльності державного службовця; основи інформаційної безпеки; новації законодавства про запобігання корупції; основи етичної поведінки державного службовця; політики ЄС щодо розвитку інфраструктури тощо.

Підвищення кваліфікації державних службовців системи Пенсійного фонду України

Державні службовці мають натхнення розвивати та удосконалювати свої професійні компетентності навіть під час воєнного стану!
Так, з початку військової агресії в Інституті вищої кваліфікації навчання пройшли 800 працівників Головних управлінь Пенсійного фонду України в м. Києві та в Київській області за короткостроковою і професійною (сертифікатною) програмою підвищення кваліфікації державних службовців категорій Б, В.
В рамках програм розглянуто основні принципи та правила прийняття управлінських рішень; принципи ефективної комунікації, комунікативних технологій  та психологічних умов і механізмів їх забезпечення; сучасні підходи, методи, механізми управління змінами; концептуальні засади та методологічні принципи управління персоналом та командної роботи; напрями державної соціальної політики; новації законодавства про державне пенсійне страхування тощо.
Учасники залишили теплі відгуки в своїх анкетах, висловили задоволення рівнем організації навчання та подяку викладачам за набуті теоретичні й практичні навички.
 

Випуск магістрів Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ

Урочиста церемонія вручення дипломів магістрів випускникам Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ, які здобули освіту за іншою спеціальністю відбулась 29 грудня 2021 року в залі ректорату. Наймолодшому випускнику у цьому році 22 роки, а найстаршому – 66, що підтверджує актуальність і необхідність концепції навчання впродовж усього життя  Цікавим є й той факт, що відсоток випускників 30+ складає – 71%. А ще 50%  здобувачів отримали дипломи з відзнакою, що є доказом високої мотивації до навчання даної категорії студентів.

Вітаємо наших студентів – магістрів із захистами випускних кваліфікаційних робіт!

Минулий тиждень ознаменувався успішними захистами студентів заочної форми здобуття освіти за іншою спеціальністю! 
Всього свої роботи представили 46 студентів у складі 5 екзаменаційних комісій з 4х спеціальностей та 5 спеціалізацій!

Семінар «Соціальна робота: сучасні тенденції та інновації»

У рамках співпраці з Територіальним центром соціального обслуговування Дніпровського району  м.Києва1-2 грудня 2021 року Інститут вищої кваліфікаціїпровів семінар «Соціальна робота: сучасні тенденції та інновації», учасниками якого стали соціальні робітники Центру.

Співпраця з КП «Київський метрополітен»

Інститут вищої кваліфікації чотири роки поспіль реалізує різноманітні програми на замовлення КП «Київський метрополітен». На завершення співпраці у 2021 році проведено підвищення кваліфікації з питань нормування праці для інженерів з нормування праці цього потужного підприємства.

Захист випускних кваліфікаційних робіт студентів програми ІМВА

На базі Асоціації «Український національний комітет Міжнародної торгової палати» (ICC Ukraine), що є освітнім партнером програми, відбувся черговий захист випускних кваліфікаційних робіт студентів Інституту вищої кваліфікації  міжнародної програми подвійного дипломування, спільної з Університетом імені Гульєльмо Марконі (Рим, Італія) (USGM) «International Master’s in Business Administration» (ІМВА).

Іспит на рівень володіння державною мовою

Київський національний торговельно-економічний університет, як спеціально уповноважена установа, розпочав проведення іспитів на рівень володіння державною мовою.

Проведення іспиту та оцінювання його результатів організовує Національна комісія зі стандартів державної мови, організаційний супровід іспитування здійснює Інститут вищої кваліфікації.

Тренінг для працівників Апарату Верховної Ради України

На замовлення багаторічного партнеру університету Апарату Верховної ради України Інститут вищої кваліфікації організував та провів 10-11 листопада 2021 року тренінг «Психологічні аспекти професійної діяльності».
У рамках програми були розглянуті питання:
  • Психологічна природа стресу. Причини і наслідки.
  • Емоційний інтелект та його значення у формуванні стресостійкості особистості.
  • Розвиток емоційного інтелекту особистості.
  • Сучасні техніки та технології профілактики та подолання наслідків професійного стресу.
  • Формування ефективної команди.
  • Управління конфліктами та безконфліктне спілкування в команді.

Круглий стіл «Освіта впродовж життя: нові реалії глобальних викликів»

До 75-річчя Київського національного торговельно-економічного університету та з нагоди 20-річчя Інституту вищої кваліфікації 22 жовтня 2021 року у Київському національному торговельно-економічному університеті у режимі zoom-відеоконференції відбувся Круглий стіл «Освіта впродовж життя: нові реалії глобальних викликів». Робота Круглого столу відбувалася за наступнимитематичними напрямами:
  - Навчання впродовж життя як фактор самореалізації особистості та суспільного розвитку
  -  Сучасна бізнес-освіта: тенденції та практика
  -  Стан системи професійного навчання державних службовців в умовах реформування
  -  Цифрова трансформація освітніх технологій у безперервному професійному вдосконаленні дорослих.