VIII Міжнародний бізнес-форум «Проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні»

     19 березня в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся VIIIМіжнародний бізнес-форум «Проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні», організатором якого виступив Інститут вищої кваліфікації.
     У Конференції взяли участь директор департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій Міністерства освіти і науки  України Шовкалюк Віктор Степанович, директор Центру інтелектуальної власності та передачі технологій НАН України Капіца Юрій Михайлович, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України Биковець Вячеслав Михайлович, президент Української асоціації бізнес-інкубаторів та інноваційних центрів Кожевіна Наталія Дмитрівна, заст. директора Центру досліджень науково-технічного потенціалу та історії наук ім. Г.М. Доброва НАН України Соловйов Вячеслав Павлович,а також науковці та представники вищих навчальних закладів України. Модератором Конференції виступила перший проректор КНТЕУ Притульська Наталія Володимирівна.
     Робота першого пленарного засідання була присвячена  обговоренню державної інноваційної політики, законодавства України та Європейського Союзу у сфері інноваційної діяльності, світових показників інтелектуальної власності, стратегії підтримки розвитку підприємництва. Особливий інтерес викликали механізми та інструменти інноваційного розвитку торговельної діяльності в частині формування інформаційно-технологічної інфраструктури та пошуку стратегій виведення нового продукту на ринок.
   Під час другого пленарного засідання учасники обговорювали механізми організаційного, правового та фінансового забезпечення інноваційної діяльності підприємств, застосування інноваційних підходів до управління проектами, а також функціонування офісу трансферу технологій в університеті, можливість створення партнерських проектів  бізнесу та університетів та проблеми інноваційної діяльності наукових установ в сучасних економічних умовах.
     Робота бізнес-форуму була динамічною й сприяла плідним дискусіям та обміну думками, учасникам вдалось налагодити низку ділових контактів задля посилення інноваційного потенціалу країни, розвитку інноваційної сфери, розширення та поглиблення участі у відповідних європейських структурах, а також натхнення у науковій та інноваційній діяльності.
     Усі учасники були одностайними в тому, що сьогодні інновації в глобалізованому світі відіграють ключову роль і, щоб побудувати ефективну економіку, Україна повинна розвивати інноваційну політику під впливом високої конкуренції, що посилюється в умовах реалізації інтеграційних процесів.
 

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.