Відбувся випуск державних службовців – працівників першого року проходження державної служби Апарату Верховної Ради України.

   
Інститут вищої кваліфікації КНТЕУ на замовлення Апарату Верховної Ради України у період з вересня по листопад здійснив навчання за новою професійною програмою підвищення кваліфікації державних службовців – працівників першого року проходження державної служби за напрямом «Державне управління».
     Актуальність цієї програми підтверджується переліком тем лекцій і тренінгів, які відповідають вимогам часу і напрямам реформування економіки України. Крім професійних питань щодо системи державного управління в сучасному та історичному аспектах, основних положень проекту Закону України «Про державну службу», складових нормотворчої діяльності Верховної Ради України слухачам було запропоновано знайти шляхи прискорення європейської інтеграції України, розібратися в питаннях адаптації українського законодавства до вимог Європейського Союзу, обговорити політику сусідства, моделі стратегічного партнерства з іншими державами та ще багато важливого.
    До реалізації програми були залучені досвідчені лектори КНТЕУ, серед  яких професори Ю.М. Уманців, А.Г. Герасименко (кафедра економічної теорії та конкурентної політики), Л.П. Кудирко та Н.О. Іксарова (кафедра міжнародної економіки), доценти І.Г. Гопанчук (кафедра сучасниї європейських мов), С.М. Миронець (кафедра психології) і фахівці з інших університетів та апарату ВРУ.
    Підбиваючи підсумки, Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України В.І.Слишинський зазначив, що наразі здійснюються заходи з підвищення ефективності роботи Апарату, відбувається перехід на електронний документообіг, тому вимоги до працівників Апарату, їх рівня знань і умінь постійно підвищуються. Він звернув увагу на необхідність подальшого підвищення працівниками свого професійного рівня, знань інформаційних технологій, а також володіння англійською мовою.
    Директор Інституту вищої кваліфікації К.С. Шклярук узагальнила результати підсумкових тестів та зазначила, що за результатами анкетування переважна більшість слухачів залишилась задоволена змістом навчання, його організацією та висловила подяку співробітникам інституту та КНТЕУ.
   Керівник Управління кадрів Апарату Верховної Ради України Максим’як В.Є. запевнив, що у наступному році планується ще більше уваги приділити підвищенню рівня професійної компетентності працівників.
    1 грудня відбулося урочисте вручення свідоцтв державного зразка про підвищення кваліфікації 39 державних службовців Апарату ВРУ.
    Величезний досвід реалізації подібних проектів дозволяє стверджувати про важливий вклад інституту і університету в цілому в процес підготовки висококваліфікованих кадрів державних службовців і готовність й надалі співпрацювати.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.