Інститут вищої кваліфікації КНТЕУ як учасник процесу навчання та професіоналізації в українській системі державних закупівель

16 жовтня 2015 року директор ІВК КНТЕУ Шклярук К.С. та доцент кафедри маркетингу та реклами КНТЕУ Ткаченко Н.Б. взяли участь у круглому столі з питань навчання та професіоналізації в українській системі державних закупівель у рамках проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», на якому були обговорені актуальні питання професіоналізації системи державних закупівель в Україні.

Доповідачі круглого столу привернули увагу до практик та шляхів професіоналізації та навчання у сфері державних закупівель. Зокрема, Інститут вищої кваліфікації КНТЕУ з 2001 року проводить навчання та підвищення кваліфікації фахівців з державних закупівель за програмами, рекомендованими Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та у відповідності до ліцензії Міністерства освіти України. Протягом майже 15 років навчання та підвищення кваліфікації фахівців з державних закупівель в інституті отримала високі оцінки з боку учасників таких семінарів.
Дисципліна «Державні закупівлі» також викладається як варіативна професійна-орієнтована дисципліна для студентів спеціальності «Маркетинг» освітнього ступеню «бакалавр», що визначено внутрішнім стандартом КНТЕУ: «Освітня професійна програма підготовки бакалаврів з маркетингу. Варіативна частина». Бакалаври з маркетингу можуть обіймати посаду «фахівець з державних закупівель» відповідно до внутрішнього стандарту КНТЕУ: «Освітня кваліфікаційна характеристика бакалавра. Варіативна частина».
Доповідачами круглого столу були Олександр Стародубцев – директор Департаменту регулювання державних закупівель МЕРТ, Лілія Дудник - заступник Директора Департаменту регулювання державних закупівель МЕРТ, Борис Філіпов - Аташе Представництва ЄС в Україні, Юджин Стюарт - керівник Проекту ЄС, Олександр Шатковський, Катерина Величкова – старші експерти Проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», Владислав Зубар – громадський діяч.
За результатами круглого столу учасники домовилися про подальшу співпрацю у професіоналізації та навчанні у сфері державних закупівель.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.